Brezplačna poštnina z nakupom nad 45€

E-mail

etnoinkas@gmail.com

Telefonska številka

040 803 139

Vstopite v svet kadil

www.etnokadila.si

Loading...

Okarina srednja

12,00 

Ročno poslikana okarina iz Peruja – Cusco.

Material – glina

Šifra: 000022 Kategoriji: ,

Andska ročno poslikana okarina je glasbeni instrument, ki izvira iz Peruja. Je majhen instrument, izdelan iz gline ki proizvaja zvok, ko igralec piha vanj skozi odprtino na vrhu instrumenta. Igra se s pomočjo prstov, ki pokrivajo luknje na instrumentu, da bi ustvarili različne note.

Oblika andske okarine je običajno nekoliko podolgovata in ima očarljiv zvok, ki spominja na piščal.  Andska okarina se uporablja predvsem v tradicionalni in folklorni glasbi Andske regije, vendar je vse bolj popularna v meditacijski glasbi.

Andska okarina je priljubljen instrument zaradi svoje edinstvene oblike in zvoka ter je postal priljubljen med glasbeniki in zbiratelji po vsem svetu.

 

Nekaj zanimivosti o andski okarini:

  1. Andska okarina je ena najstarejših glasbenih instrumentov na svetu. Obstaja že več tisoč let in so jo uporabljali v različnih kulturah po svetu.
  2. Andska okarina je prva glasbena igrača, ki je bila poslana v vesolje. V letu 2005 je namreč astronavt v Mednarodni vesoljski postaji prejel andsko okarino kot del sporočila miru.
  3. Andska okarina ima enostavno obliko, zato se jo lahko izdela z različnimi materiali, vključno z glino, keramiko, lesom in plastiko.
  4. Ker ima andska okarina le nekaj lukenj, je relativno enostavna za igranje, zato je priljubljena igrača za otroke in začetnike.
  5. Andska okarina ima očarljiv zvok, ki ga mnogi opisujejo kot pomirjujoč in sproščujoč. Zato se pogosto uporablja za meditacijo in terapevtske namene.
  6. Andska okarina je postala priljubljena tudi v popularni glasbi, zlasti v glasbi za film. Nekateri primeri so pesem “My Heart Will Go On – Céline Dione” iz filma Titanik in tema iz filma Indiana Jones in lov za izgubljenim zakladom.

Najbolj priljubni produkti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.