Brezplačna poštnina z nakupom nad 45€

E-mail

etnoinkas@gmail.com

Telefonska številka

040 803 139

Vstopite v svet kadil

www.etnokadila.si

Loading...

LOVILEC SANJ – PERU – SREDNJI

10,00 

Ročno izdelan lovilec sanj iz Peruja.

Premer: 7,5

Dolžina: 20 cm

Perje je pridobljeno na način, ki ne škoduje pticam.

Šifra: 000001 Kategorija:

Lovilec sanj, znan tudi kot dreamcatcher, je tradicionalni indijanski predmet, ki izvira iz narodov Ojibwe in drugih severnoameriških plemen. Lovilec sanj je sestavljen iz obroča na katerem so prepletene niti v obliki mreže. Na spodnjem delu obroča so običajno pritrjene perje in drugi okrasni elementi. Tradicionalno naj bi lovilec sanj lovil slabe sanje in jih zadrževal v svoji mreži, medtem ko so dobri in pozitivni sanje prepuščeni, da prosto potujejo skozi obroč in tako omogočajo mirno in prijetno spanje. Lovilec sanj se danes uporablja kot okrasni element v prostorih, ki naj bi prinašal srečo, harmonijo in pozitivno energijo.

Lovilec sanj ni tradicionalen element kulture ali vere v Peruju, kot je to na primer v kulturah ameriških staroselcev. Vendar  se je kultura izdelave razširila v Peru okrog leta 1960.

Ti lovilci sanj imajo običajno podobno obliko kot klasični lovilci sanj – okroglo mrežo iz nitk, ki jo obdaja perje, usnje, kamenčki ali drugi naravni materiali. Od severnoameriških se razlikujejo predvsem v živahnejših barvah, tipičnih za Peru. Ti okrasni elementi imajo pogosto simbolni pomen in predstavljajo povezavo z naravo, duhovnim svetom in univerzalno energijo.

Naši lovilci sanj so ročno izdelani v mestih Cuscu in Puno.

Lovilec sanj je precej zanimiv predmet z bogato tradicijo in številnimi podrobnostmi, ki ga naredijo edinstvenega. Tukaj je nekaj podrobnosti in zanimivosti o lovilcu sanj:

  1. Tradicionalni lovilci sanj so bili izdelani iz vrbovega lesa, obloženega s kožo ali perjem
  2. Lovilci sanj so bili prvotno narejeni kot amulet za dojenčke, da bi jih zaščitili pred nočnimi morami in zagotovili mirno spanje. Po legendi lovilci sanj ujamejo slabe sanje, ki se nato zapletejo v mrežo, medtem ko dobre sanje prosto potujejo skozi obroč.
  3. Običajno je v lovilcu sanj sedem oziroma osem ročic, ki predstavljajo sedem ali osem stopenj duhovne rasti ali svetovnih vetrov.
  4. V tradicionalni obliki se lovilci sanj krasijo z naravnimi materiali, kot so usnje, perje, kamni, les, semena in lupine. Vsak element predstavlja svoj pomen in simboliko.
  5. Lovilci sanj so postali popularni v 1960-ih in 1970-ih, ko so postali del gibanja za naravno življenje in duhovne prakse. Danes se lovilci sanj uporabljajo kot simbol miru, harmonije in notranje sprostitve.
  6. Obstajajo tudi moderni lovilci sanj, ki so narejeni iz različnih materialov, kot so steklo, kovina, plastika in umetni materiali.
  7. V nekaterih kulturah se lovilci sanj uporabljajo tudi za zdravljenje in zaščito pred negativnimi energijami.
  8. Lovilci sanj so postali priljubljeni predmeti za tatuiranje, saj imajo zelo simboličen pomen in lahko pomenijo različne stvari za različne ljudi.
  9. Obstajajo različne legende o poreklu lovilcev sanj. Po eni od legend so jih ustvarili pajki, ki so tkali mreže na soncu, da bi ujeli jutranje roso in jo uporabili kot hrano. Po drugi legendi pa so jih ustvarili mudraci in preroči, ki so jih uporabljali kot orodje za pomoč pri interpretaciji sanj.
  10. Lovilec sanj je precej priljubljen predmet za nakit in druge obrti, kot so uhani, zapestnice, ogrlice in stenske dekoracije.

Najbolj priljubni produkti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.