Brezplačna poštnina z nakupom nad 45€

E-mail

etnoinkas@gmail.com

Telefonska številka

040 803 139

Vstopite v svet kadil

www.etnokadila.si

Loading...

Andska panova piščal – Mala

12,00 

Šifra: 000016 Kategoriji: ,

Andska panova piščal je glasbilo, ki izvira iz Južne Amerike, natančneje iz območja Andev, ki se razprostira čez več držav, med drugim tudi Peru, Bolivijo, Ekvador, Čile in Argentino. Piščal je izdelana iz bambusa.

Andska panova piščal ima prepoznaven zvok, ki ga je težko zamenjati z drugimi glasbili. Zvok piščali je nežen, značilen za avtohtono glasbo v  Andih.

Piščal se običajno igra tako, da jo igralec drži vodoravno pred seboj ter se z ustnicami dotika cevi in s pihanjem v odprtino ustvarja zvoke.

Andska panova piščal je eno najbolj prepoznavnih glasbil Južne Amerike.

nekaj zanimivosti o andski panovi piščali:

  1. Andska panova piščal je eno najstarejših glasbil v Južni Ameriki. Nekateri viri navajajo, da je bila uporabljena že pred več kot 4000 leti.
  2. Andska panova piščal je sestavljena iz ene vrste ali dveh in celo treh vrst cevi.
  3. Igranje andske panove piščali zahteva veliko spretnosti in dihalne kontrole. Zato se pogosto uporablja za medicinske namene, saj lahko pomaga pri izboljšanju dihalnih funkcijah
  4. Andska panova piščal je pomemben element andske kulture in tradicije. Uporablja se na številnih kulturnih dogodkih, kot so poroke, festivali in obredi.
  5. Andska panova piščal je bila uvrščena na seznam nesnovne kulturne dediščine Združenih narodov (UNESCO) za leto 2021.
  6. Andska panova piščal se lahko igra v različnih oktavah in ima edinstven zvok, ki se pogosto uporablja v filmski glasbi in drugih umetniških delih.
  7. Andska panova piščal je pogosto upodobljena v umetnosti in je bila inspiracija za številne umetniške projekte, kot so slike, kipi in instalacije.
  8. Andska panova piščal je eden najbolj prepoznavnih simbolov Andev in je priljubljena turistična atrakcija predvsem v Peruju in Boliviji.

Najbolj priljubni produkti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.